روی در بدن انسان

ما 20 تا 40 درصد میزان روی موجود در غذا را جذب می‌‌کنیم. غذاهایی مانند گوشت قرمز، ماهی، مرغ و بوقلمون، آماده‌ترین شکل قابل دسترس روی قابل جذب هستند. روی موجود در سبزیجات کمتر برای بدن ما قابل دسترس است و فیبر سبزیجات به تنهایی میزان روی را که قابل جذب و استفاده است کمتر می‌کند. محصولات لبنی و تخم مرغ دارای میزان نسبتاً خوبی روی هستند اما جذب روی از این مواد مشکلتر است.
غذاهای زیر بهترین منبع قابل استفاده روی است:
صدف نرم تن(غنی‌ترین منبع)، گوشت قرمز، میگو، خرچنگ و دیگر ماهی‌های صدف. منابع دیگر روی که کمتر قابل جذب است شامل لوبیا، نخود چشم سیاه، سویا، بادام زمینی، غلات کامل، فیبرو، توفو، مخمر آبجو، سبزی پخته شده، قارچ، لوبیا سبز و دانه کدو است.
آیا می دانید نقش روی در بدن چیست؟
روی یکی از عناصر کمیاب فلزی در بدن است که جنبه ی اساسی دارد .
کمبود روی در بدن از نظر اهمیت پس از کمبود آهن قرار دارد .
روی برای رشد و نمو طبیعی انسان، جانوران و گیاهان لازم است.
نقش روی در بدن
1- ساخته شدن پروتئین ها
2- تقسیم سلول
3- واکنش با سایر عناصر کمیاب مانند مس
4- شرکت در آنزیم های حاوی فلزها که عمده ترین نقش روی در بدن است.
منابع روی دربدن
مایعات و بافتهای مختلف در بدن حاوی روی هستند.
ترشحات غده ی پروتستات و بافتهای کبد، کلیه، شبکه ی چشم. استخوان و ماهیچه از نظر روی غنی هستند.
میزان کلی روی در بدن بین 5/1 تا 3 گرم است.
غذاهای پروتئینی مانند گوشت، ماهی و لبنیات حاوی روی هستند.
*نشانه های کمبود روی در بدن
1- کندی رشد
2- تأخیر تکامل استخوانها در بدن
3- بزرگی کبد و طحال
4- کاهش چشایی
5- مستعد شدن به عفونت
6- تأخیر در ترمیم زخم
7- پیدایش زخم
8- التهاب پوست
9- اسهال
10- سوزش و درد حفره ی دهان
*علل کمبود روی
1- بیماری ها: مثل بیماری های کبدی
2- داروها: مصرف داروها مثل استروئید
3- حاملگی
4- عوامل تغذیه ای
منبع:  khschool.ir

/ 0 نظر / 16 بازدید